Vorige week was ineens heel hectisch, alles kwam tegelijk. Kinderen van het één op het andere moment fulltime thuis, een lesprogramma van de basisschool die wij nu zelf met ze moeten doorlopen. Werk dat in razend tempo verandert, meerdere online trainingen zelf gevolgd om aan de slag te kunnen met virtual classrooms, want gelukkig gingen veel van mijn eigen lessen/trainingen online door. Andere mensen trainen in het vaardig worden met deze digitale classrooms. En toen kwam het..

Werk privé balans

Mijn schoonvader die vroeg; Don, zal ik de kinderen les geven, dat vind ik hartstikke leuk en zij ook… Wat moest ik daar op antwoorden? Er is maar één antwoord; Nee, het kan en mag gewoon echt niet!! Denk aan je gezondheid. Doe dat nou niet!

Ineens bedacht ik me gisteren; als ik collega’s kan uitleggen hoe ze via chats en virtual classrooms les kunnen geven dan moet het ook lukken om mijn schoonvader te leren hoe hij virtueel de kinderen kan begeleiden bij hun school werk, toch? Zo gezegd zo gedaan!

Nieuwerwets wordt weer ouderwets

 Super leuk! Gelijk maar proberen! Met Googlemeet kom je al een heel eind. Scherm delen zodat opa ook mee kan kijken met de online opdracht. Daarnaast een foto maken en mailen van de fysieke opdrachten in de lesboeken zodat hij ook weet wat de kinderen moeten maken en zo ook gericht kan antwoorden op vragen. De antwoorden van de juf erbij voor als hij er niet uit komt en klaar! Dit is toch leuk voor iedereen. Kleinkinderen zien hun opa’s en oma’s, opa’s en oma’s hun kleinkinderen en ja, ook voor ons met een huis vol kinderen en werk dat gelukkig doorloopt komt dit ook als geroepen. Dit zou iedereen moeten doen! Wat ons betreft WIN WIN WIN. Nieuwerwets wordt weer ouderwets, lekker met opa en oma quality time zoals het voor Corona ook ging.

 Is het ideaal? Nee! Werkt het foutloos en naadloos? Nee! Doen we het elke dag? Nee! Ik wil zelf ook graag blijven lesgeven aan de kinderen, het blijft toch een unieke en ergens ook mooie situatie. Het zorgt heel voorzichtig wel voor een nieuw soort balans. Werkt dat voor iedereen? Vast niet, maar je kunt het toch proberen!

Iedereen die het wilt en gaat proberen; heel veel succes en bovenal plezier!

Geef een reactie