Stilstaan bij je handelen

Het is inmiddels bijna 4 maanden geleden sinds ik officieel met Dontwikkeling van start ging. De hoogste tijd om stil te staan bij wat er in die tijd gebeurd is.

Medewerkers blijvend laten excelleren en meer rendement voor bedrijven door betere inzet van de medewerkers.

Dat was en is nog steeds de opdracht die ik voor mezelf voor ogen heb.

Door de stap te maken naar het ondernemerschap moest ik mij ineens ook gaan bezig houden met financiën, de ‘keiharde euro’s’. Vanuit dat perspectief stond ik direct in het begin al voor bepaalde dilemma’s.

Er kwamen enerzijds opdrachten voorbij waar ik vanuit mijn in het verleden opgedane ervaring als planner/hoofd bedrijfsbureau prima invulling aan zou kunnen geven en waarbij de verdiensten ook nog eens prima zouden zijn, maar ze sloten niet direct aan bij de voor mezelf beschreven opdracht. Stel nou dat ik nee zeg en er komt niets anders, dan heb ik geen brood op tafel. Anderzijds liep ik tegen opdrachten aan die niet direct ‘voor het grote geld’ zouden zorgen, maar die wel voldeden aan mijn opdracht.

Net als bij de oprichting geloof ik, uiteraard vandaag nog steeds, dat ik met mijn kennis en ervaring de verbindende factor ben tussen technologische en maatschappelijke verandering aan de ene kant en de groeiende behoefte aan kennis en kunde bij medewerkers, om met die verandering mee te komen, aan de andere kant. Verandering en verbetering door educatie!

Vanuit die overtuiging ben ik inmiddels de samenwerking aangegaan met een aantal heel fijne bedrijven. Van opleidingsinstituten die ons in Nederland klaar stomen om mee te kunnen komen in de steeds belangrijker wordende kennismaatschappij en software bedrijven die doorlopend verbeterde en vernieuwde software ontwikkelen tot diverse andere bedrijven die ieder op hun eigen manier geloven in het ontwikkelen van hun medewerkers. Variërend van kleine opdrachten tot langere samenwerkingsverbanden, maar alles passend bij ‘mijn opdracht’.

Hoe gaaf is dat!

Bent u geïnteresseerd geraakt hoe ik met ‘mijn opdracht’ ook uw bedrijf verder kan helpen? Dan ga ik graag met u in gesprek.

Geef een reactie