Hoe maak je nu het best reclame als trainer/coach?

Hoe zit dat eigenlijk met reclame maken voor ZZPers? De beste reclame voor mijn werk als trainer/coach zit in de berichten die mensen delen, die door mij begeleid zijn. Ik krijg zoveel leuke berichten van cursisten en coachees. Sommigen in evaluaties, sommigen rechtstreeks en sommigen via social media. Bijvoorbeeld op de Dontwikkeling bedrijfspagina op linkedin. Daar doe ik het voor, daarom ben ik voor mezelf begonnen. Hun ontwikkeling is mijn product! Het liefst zou ik al deze berichten delen met de buitenwereld, maar vanaf wanneer wordt dat vervelend?

Het dilemma van reclame maken voor jezelf

Enerzijds wil je dat de hele wereld weet dat je goed werk levert, je wilt immers graag nog veel meer van dit mooie werk kunnen doen. En wat is er qua reclame nu eerlijker dan échte reacties van jouw huidige klanten. Anderzijds, wanneer denken mensen; Tjoh daar heb je hem weer met een bericht over zichzelf! Dat denk ik namelijk zelf, eerlijk gezegd, ook wel eens bij anderen. Dat wil je als ondernemer niet, dan zou het averechts werken. Reclame maken voor ZZPers blijft een uitdaging.

Social media training

Regelmatig krijg ik de tip om ‘gewoon’ een social media training te volgen, of ‘gewoon’ een Instagram profiel aan te maken. Dat voelt voor mij niet goed. Ik zie legio mensen in ontelbare varianten hun product online aanbieden. Ze zijn goed in sales, marketing, linkedin training, of in het verkopen van auto’s. Zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan met voorbeelden. Ik verkoop alleen geen standaard product. In een eerder artikel werd ik beschreven als een MMA vechter onder de trainers. Iemand die naargelang de aard van de opdracht put uit verschillende disciplines en vakgebieden.

Mijn dienst

Mijn dienst is mijn drang om ergens in vast te bijten en pas los te laten als de ander tevreden is. Net zolang doorgaan tot dat bewerkstelligd is wat men niet voor mogelijk hield. De ene keer door een tweedaagse training, de volgende keer door drie dagdelen coaching en weer een andere keer door een periode van 6 maanden twee dagen per week meewerken op de afdeling. Ik pas vaker niet dan wel in het standaard eisenpakket voor een interim klus en ook niet altijd standaard op een trainers klus. Het gevoel moet vooral bij beide partijen goed zijn en het vertrouwen moet er zijn. Dat komt alleen goed over in een één op één gesprek. De reacties achteraf laten dan zien dat ik hun vertrouwen waard was. Geen omlijnd profiel van mij als professional, maar ook zeker geen omlijnd profiel van de opdracht die ik ga uitvoeren.

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Klik hier voor referenties, of neem contact met me op en wie weet wat er mogelijk is. 

Reclame maken voor ZZPers.

Geef een reactie