Jong aan het roer

Docent/trainer zijn is niet alleen mijn werk, het is vooral mijn passie. Andere mensen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, daar krijg ik energie van. Omdat het meer is dan alleen maar werk draag ik ook graag bij aan projecten die mij niet per se geld op leveren, maar vooral in het teken staan van het helpen van anderen. Zo kwam ik in gesprek met 4youngpeople.

4YoungPeople gelooft dat zelfkennis en groei bijdragen aan je levensgeluk. Daarom zetten zij zich in voor nieuwsgierige starters en Young Professionals die verder willen komen in hun ontwikkeling. Zij bieden, zonder winstoogmerk, trainingen aan die persoonlijke en professionele groei stimuleren, tegen een laag tarief maar van hoog niveau. Dit kan omdat wij als trainers dit werk op vrijwillige basis doen.

In gesprek met 4youngpeople kwamen we tot het punt dat ik een workshop mocht ontwikkelen met daarin de onderwerpen waar ik zelf mee worstelde aan het begin van mijn carrière.

Mijn beweegredenen

Op mijn 21e  ben  ik mijn carrière begonnen, door samen met mijn broer een interieurbouw bedrijf op te starten. In het begin met zijn tweeën, maar al in het eerste jaar moesten wij door de snelle groei mensen inschakelen. ZZP’ers, maar ook vaste personeelsleden. Jong aan het roer en boordevol ideeën, maar zelf nauwelijks werkervaring en al helemaal geen ervaring met leiding geven. Ineens mensen aansturen die veel meer ervaring hadden, maar ook in een hele andere levensfase zaten. Je zou kunnen zeggen; ik werd voetbaltrainer zonder zelf te hebben gevoetbald. Ik kon niet zomaar even die briljante vrije trap techniek voordoen om daar respect mee af te dwingen.

Daar is voor mij dienend leiderschap geboren. Gepassioneerd en ambitieus om de plannen en ideeën om te zetten naar mooie projecten met tevreden klanten. Dat kon alleen door respect te hebben voor het specialisme van de mensen waar wij mee werkten, door mensen in hun kracht te zetten zonder ze te vertellen hoe het moet. Dat ging echt niet altijd goed, als jonge hond wilde ik echt ‘een baasje’ zijn, dat heb ik snel moeten af leren, dat werkte toen niet, maar eigenlijk nu nog steeds niet.

Ook later in mijn carrière, als ik doorstroomde van een specialistenfunctie naar die van leidinggevende. Omdat je goed was in je werk kreeg je een kans om een afdeling te leiden. Maar zoals ze in voetbal altijd zeggen; een goede speler is nog niet direct een goede trainer. Dit vraagt om hele andere skills. Een briljante inkoopplanning neerzetten is iets heel anders dan omgaan met een medewerker die te maken krijgt met een overlijdensgeval of met een zieke echtgenoot.

De opzet

De vrijheid om voor 4youngpeople de workshop ‘Jong aan het roer’ te maken is aan mij dus wel besteed. Een programma dat me op het lijf geschreven is.

Wat gaan we doen tijdens deze workshop? Je krijgt van mij tips, trucs, modellen en theorie, maar we maken ook gewoon de valkuilen bespreekbaar waar ik zelf in gelopen ben. Daarnaast gaan we ook leren van elkaars do’s & don’t s.

Wacht niet langer en schrijf je in op; https://www.4youngpeople.nl en zoek naar de workshop ‘Jong aan het roer, leidinggeven voor beginners. Of uiteraard één van de andere mooie workshops.

Wil je meer over mij weten, kijk dan voor meer informatie op www.dontwikkeling.nl of bel me (06-57033651).

 

 

Geef een reactie